Cases

FLERE I MYANMAR FÅR ADGANG TIL INTERNETTET

750.000
mennesker bruger Myanmar Net
4.000
nye job i Frontiir
33
procent er kvinder

Adgangen til digitale ydelser i Myanmar er begrænset. Det er internetudbyderen Frontiir i gang med at ændre gennem udrulning af en moderne og konkurrencedygtig teknologi, der over de seneste tre år har øget antallet af brugere fra 4.000 til 750.000. Med en investering fra Verdensmålsfonden kan væksten fortsætte.

I Myanmar er mobil-penetrationen på over 90 procent, men adgangen til digitale ydelser er stadig meget begrænset. Internetudbyderen Frontiir vil øge antallet af internetforbindelser ved at udrulle en trådløs bredbåndsløsning og fibernet til hjemmeopkoblinger. I de senere år er antallet af brugere hos Frontiir steget fra 4.000 til 750.000, og selskabet søger nu yderligere kapital til at finansiere en udvidelse. Verdensmålsfonden, der administreres af IFU, har investeret 25 mio. kr. i selskabet.

”Frontiir er en meget kompetent virksomhed med et gennemprøvet koncept, og vi er glade for at bidrage til den fortsatte udvidelse, som vil gavne rigtig mange mennesker og virksomheder i Myanmar.”

Deepa Hingorani, VP South Asia, IFU.

Myanmar Net vokser hurtigt

Frontiir er den hurtigst voksende internetudbyder i Myanmar. Dets bredbåndsydelser, som tilbydes under brandet Myanmar Net, er baseret på en innovativ teknologi, som er udviklet af virksomhedens grundlæggere, der er flygtninge hjemvendt fra USA, hvor de har studeret og arbejdet med trådløst internet de seneste næsten 20 år.

Den tilbudte ydelse er en last mile løsning, som giver en effektiv og billig trådløs forbindelse til virksomheder, boliger og individer. Frontiirs mission er at sørge for billig digital adgang og brugbare informationsydelser til mennesker og bidrage til at modernisere Myanmars teknologiske infrastruktur og mindske den digitale kløft. Ambitionen er at udbygge ydelserne til lavindkomstområder i Yangon og Mandalay og at nå ud til 22 storbyer og mindre byer i 2022.

”Vi er glade for IFU’s investering og deres fortsatte engagement i Myanmars økonomiske udvikling. Med investeringen kan Frontiir udvide til andre regioner, inklusiv landdistrikter, og bygge bro over den digitale kløft i Myanmar samt forbedre levevilkårene for kunder og ansatte.”

Dr. Godfrey Tan (a.k.a.) Dr. Wai Lin Tun, bestyrelsesformand og CEO, Frontiir.

Arbejdsgiver for mange unge

I dag har Frontiir mere end 1.600 ansatte, hvoraf mange er unge mennesker under 30 år. Cirka en tredjedel er kvinder. Frontiir er en af ganske få virksomheder i Myanmar med en stærk CSR-politik og praksis, hvilket fører til stabile og ordentlige job. Den nye investeringsrunde med IFU og andre investorer kan skabe yderligere 4.000 job.

  • Internetadgang til en overkommelig pris

    Investeringen i Frontiir understøtter delmål 9.c., der bl.a. sigter på at tilbyde alle adgang til internettet, til en overkommenlig pris, i de mindst udviklede lande.