< Tilbage til cases

© Aller Aqua Group

ALLER AQUAS FISKEFODERFABRIK ER STØRST I EGYPTEN

Aller Aqua, der er en global producent af miljøvenlig fiskefoder, har i løbet af få år opnået en ledende position i Egypten, der er verdens anden største marked for opdræt af Tilapia fisk.

Aller Aqua Group, der producerer og sælger fiskefoder globalt, købte i 2011, sammen med IFU, en del af en fiskefoderfabrik i Egypten. Den egyptiske virksomhed Aller Aqua Egypt er etableret som et joint venture med en lokal partner.

Det gode partnerskab skaber resultater

Siden 2011 har Aller Aqua Egypt løbende udvidet produktionen og deres markedsandel. Og med etableringen af Egyptens største og mest moderne fiskefoder fabrik i 2015 er virksomheden nu den største producent af miljøvenligt kvalitetsfiskefoder i Egypten med en samlet årlig produktionskapacitet på 50.000 tons.

På trods af de vanskelige politiske og økonomisk forhold i Egypten er det lykkedes Aller Aqua at skabe en succesfuld forretning. Det har krævet nøje planlægning, løbende professionel og teknisk rådgivning fra Aller Aqua Danmark og et godt samarbejde med den lokale partner. En yderligere forøgelse af produktionskapaciteten er nu sat i værk, og målsætningen er at nå 90.000 tons i løbet af de kommende år.

”På trods af den vanskelige økonomiske og politiske situation i Egypten er det lykkedes os at få et godt fodfæste på det egyptiske marked, og vi er nu i gang med at udvide produktionen yderligere”

Hans Erik Bylling, CEO i Aller Aqua Group

Gode fremtidsudsigter på markedet for fiskefoder

Egyptens 85 millioner store befolkning spiser generelt meget fisk. I dag har landet en samlet produktion på 900.000 tons Tilapia årligt og er dermed verdens anden største producent af den populære spisefisk. Regeringens målsætning er, at øge produktionen af fisken til 1,5 millioner tons, hvoraf omkring 1 million skal produceres via akvakultur.

Aller Aqua Egypt arbejder kontinuerligt på, at fiskeopdrætterne skifter fra deres sædvanlige foder til virksomhedens kvalitetsfoder, der er lidt dyrere, men også mere miljøvenligt, har en højere konvertering af foder til vækst og derudover giver en bedre smag i det færdige fiskeprodukt.

Senest har Aller Aqua lanceret et nyt produkt ”Tilapia anti-stress” på det egyptiske marked.  Produktet vandt i marts 2016 en pris for det bedste nye fiskefoder på en udstilling i Dubai.

Relevante cases

AFRIKANSKE BØNNER I DANSK CIRKEL KAFFE

AFRIKANSKE BØNNER I DANSK CIRKEL KAFFE

Nyt lokalt kafferisteri, etableret af Coop og IFU, skal producere bønner til dansk Cirkel Kaffe. > Læs mere