Sydasien

Sydasien er en region med gode forretningsmuligheder for danske virksomheder. IFU har gennemført næsten 250 investeringer i Sydasien.

Indien 

Indien er et vækstland, og mange danske virksomheder har allerede etableret sig i landet. Særligt it-området med et stort udbud af kvalificeret arbejdskraft er attraktivt. Men også andre sektorer som infrastruktur, cleantech og det såkaldte BOP-marked (base of the pyramid) rummer et stort potentiale for danske virksomheder.

Thailand 

Den årlige økonomiske vækst i Thailand forventes at være på omkring 4 procent i de kommende år. Landet tiltrækker generelt en del udenlandske virksomheder, der både benytter landet til produktion og som base for salg til andre asiatiske markeder.

Thailand er attraktivt, fordi landet har en moderne infrastruktur, et godt erhvervsklima, en veluddannet arbejdsstyrke og et konkurrencedygtigt omkostningsniveau. Derudover har Thailand en voksende middelklasse med en relativ høj købekraft.

Vietnam

Vietnam er et vækstland og landet er rigt på råstoffer. Jord og klima skaber gode vilkår for landbrugsproduktion, og landets lange kystlinje sikrer et omfattende fiskeri. Derudover er Vietnam også i dag et produktions- og eksportland. 

Med en dygtig og arbejdsom arbejdsstyrke på knap 50 millioner og lave produktionsomkostninger er Vietnam et attraktivt investeringsland. Det har mange udenlandske virksomheder fået øje på, og derfor etablerer stadig flere af dem produktion i Vietnam.

Investeringer for mere end 34 mia. kr.

IFU har i samarbejde med blandt andet Carlsberg, FLSmidth, Fertin, Rambøll, Georg Jensen og ScanCom gennemført næsten 250 investeringer i Sydasien. Den samlede aftalte finansiering er på mere end 34 mia. kr. Heraf har IFU bidraget med ca. 3,2 mia. kr. i form af aktiekapital og lån.

IFU’s investeringsteam for Sydasien har ydet rådgivning og gennemført investeringer indenfor mange brancher som for eksempel fremstilling, tekstil, føde- og drikkevarer, møbler, cement, software, investering, vind og turisme.

Egne kontorer yder rådgivning on location

IFU har eget kontor i New Delhi, Indien, og i Singapore, som i samarbejde med investeringsteamet i København rådgiver danske virksomheder både i Danmark og on location i Indien og resten af Sydasien. Ud over Indien, Thailand og Vietnam dækker teamet blandt andet Bangladesh, Cambodja, Malaysia, Maldiverne, Myanmar, Filippinerne og Sri Lanka.

Hvis du vil vide mere

Hvis du vil høre mere om, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed, er du velkommen til at kontakte en vores investeringsrådgivere.

Kontaktpersoner
Deepa Hingorani

Deepa Hingorani

Vice President, South Asia
Tel.: +65 906 675 91
dhi@ifu.dk

Rahul Dubey

Rahul Dubey

Investment Director
Tel.: +91 11 2321 7160
rdu@ifu.dk

Ib Albertsen

Ib Albertsen

Investment Director, SME
Tel.: +45 33 63 75 49
Mob.: +45 22 68 75 49
iba@ifu.dk

Nidhi Husain

Nidhi Husain

Senior Investment Manager
Tel.: +91 11 2321 7160
nna@ifu.dk

Anne Kathrine Oxenvad

Anne Kathrine Oxenvad

Senior Investment Manager
Tel.: +45 33 63 75 96
Mob.: +45 22 68 75 96
ako@ifu.dk