Agribusiness

Den danske agribusiness-sektor er blandt verdens mest effektive, og med en global stigende efterspørgsel på fødevarer, er der udsigt til gode forretningsmuligheder i fremtiden.

Antallet af mennesker på jorden forventes i 2050 at runde ni milliarder. Det er særligt i udviklingslande i Afrika og Asien, at befolkningstallet stiger og dermed også her, at efterspørgslen på fødevarer vokser mest. Det skaber gode forudsætninger for den danske agribusiness sektor, der er blandt de mest effektive i verden. 

Mere end 300 agribusiness investeringer

IFU har gennem flere år investeret med den danske agribusiness-sektor i Afrika, Asien, Europa og Latinamerika. I alt er det blevet til mere end 300 investeringer i hele værdikæden fra jord til bord. De totale forventede investering er på over 34 mia. kr., hvoraf IFU har bidraget med næsten fem mia. kr. i lån og aktiekapital.

I de senere år har IFU gennemført flere investeringer i Kina i blandt andet to helt nye svinefarme og produktion af dyrefoder i samarbejde med DLG og en kinesisk partner. IFU har ligeledes i samarbejde med flere pensionskasser investeret i en fond, der for eksempel køber og opgraderer landbrug i det sydlige Afrika.

En ny agribusiness fond

IFU arbejder aktuelt på at etablere en offentlig - privat agribusiness fund, der skal bidrage til at øge danske investeringer i agribusiness-sektoren samt fremme salget af dansk agribusiness-teknologi og -services i udviklingslande og vækstmarkeder. Fonden forventes på plads i 2015.

Hvis du vil vide mere

Hvis du vil vide mere om vores erfaringer eller høre om, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed, er du velkommen til at kontakte vores investeringsteam.

Kontaktpersoner
Max Kruse

Max Kruse

Vice President, Agribusiness
Tel.: +45 33 63 75 43
Mob.: +45 22 68 75 43
mk@ifu.dk

Lisbeth Erlands

Lisbeth Erlands

Vice President, Europe & MENA
Tel.: +45 33 63 75 27
Mob.: +45 22 68 75 27
le@ifu.dk

Jens Bayer

Jens Bayer

Investment Director
Tel.: +45 33 63 75 42
Mob.: +45 22 68 75 42
jb@ifu.dk