Sådan fungerer IFU

IFU tilbyder rådgivning og risikovillig kapital til danske virksomheder, der ønsker at etablere sig i udviklingslande.

Med knap 1200 investeringer i Asien, Afrika, Latinamerika og dele af Europa er IFU Danmarks mest erfarne investor i udviklingslande og emerging markets. Læs mere om hvordan IFU fungerer, og hvad vi kan tilbyde danske virksomheder og investorer.

IFU tilbyder rådgivning og risikovillig kapital til danske virksomheder, der ønsker at gøre forretning i udviklingslande og emerging markets.

IFU er en aktiv investor. Vi har en langsigtet investeringshorisont og investerer direkte i det selskab, der etableres i investeringslandet.

Aktiekapital og lån

IFU deltager både i forbindelse med etablering af nye selskaber, joint ventures mellem en dansk og lokal partner, ved opkøb af eksisterende selskaber samt i projekter med dansk interesse.

Vores investeringer sker på et kommercielt grundlag, og vi kan tilbyde finansiering i form af:

 • Aktiekapital

 • Mezzaninfinansiering (aktiekapitallignende lån)

 • Lån

 • Garantier

 • Figuren viser, hvordan en typisk investering med IFU organiseres. Men der er flere modeller, og vi tilrettelægger altid en skræddersyet løsning til den enkelte investering.

  Professionel rådgivning

  IFU tilbyder rådgivning om blandt andet forretningsmuligheder, erhvervslovgivning og kultur i investeringslandene, evaluering af forretningsplaner, lokalisering, rekruttering samt samarbejde med lokale partnere.

  Vi kan også medvirke til at sikre nemmere adgang til lokale myndigheder samt relevante advokater, revisorer og erhvervsorganisationer.

  IFU er med hele vejen

  IFU tilbyder rådgivning under forberedelse af investeringen, i forbindelse med etablering investeringslandet, og indtil det oprettede selskab er økonomisk bæredygtigt. Ofte deltager vi i bestyrelsen i det selskab, der etableres i investeringslandet og kan derfor løbende bidrage med vores viden og erfaring.

  IFU bidrager ligeledes med viden og rådgivning om, hvordan virksomhederne håndterer og lever op til kravene om sustainability, der både stilles af IFU og er gældende i investeringslandene.

  Rådgivning leveres af IFU’s investeringsrådgivere i København og via IFU’s regionale kontorer i Kina, Indien, Singapore, Sydafrika, Kenya, Ghana, Egypten og Colombia.

  Investeringer med store og små

  IFU investerer både med store og mindre danske virksomheder. Finansieringen fra IFU spænder fra 500.000 og helt op til 100 mio. kr.  

  Yderligere finansiering via IFU

  Da IFU har tæt kontakt til internationale og lokale finansielle institutioner, er fonden i stand til at bistå med at fremskaffe supplerende finansielle midler.

  IFU er fund manager for IFU Investment Partners, der kan investere egenkapital i selskaber, som etableres i samarbejde mellem IFU og danske virksomheder. Dermed kan virksomheder få adgang til yderligere risikovillig kapital udover de typisk 30 procent af den samlede finansiering, som IFU kan investere.

  Under punktet ”Fra etablering til salg” kan du få overblik over, hvordan en investering med IFU typisk forløber.

  IFU kan samarbejde med alle danske virksomheder

  Alle danske virksomheder kan gøre brug af IFU’s ydelser. Der er dog mindst fire forudsætninger, der skal opfyldes:

  • Der er danske investorer eller dansk interesse i projektet i investeringslandet.

  • Det skal vurderes, at forretningen er kommercielt bæredygtig

  • Der skal skabes udvikling i investeringslandet

  • Investeringslandet skal være på den liste af udviklingslande, IFU kan investere i. Se listen her

  • Kontaktperson
   Morten Christiansen

   Morten Christiansen

   Senior Vice President, Investments
   Tel.: +45 33 63 75 20
   Mob.: +45 22 68 75 20
   mc@ifu.dk

   Download