Den Arabiske investeringsfond

Udenrigsministeriet og IFU har etableret Den Arabiske Investeringsfond, der skal lette danske virksomheders adgang til nye markeder i Nordafrika og Mellemøsten.

Rådgivning og risikovillig kapital til danske virksomheder

Den Arabiske Investeringsfond (AIF) bidrager med rådgivning og risikovillig kapital til danske virksomheder, der ønsker at investere i lande i Nordafrika og Mellemøsten.

Eget kontor i Cairo

Egypten, Tunesien, Libyen, Marokko, Algeriet, Jordan og Irak er åbne for investeringer. Her kan AIF tilbyde rådgivning via eget kontor i Cairo og risikovillig kapital i form af aktiekapital og lån på kommercielle vilkår.

Investeringslandene rummer gode forretningsmuligheder for danske virksomheder. Det gælder blandt andet indenfor områder som turisme, infrastruktur, fødevarer, energi og miljø. Samtidig har regionen en relativ høj økonomisk vækst samt en stor og generelt veluddannet arbejdsstyrke.  

Bygger på IFU’s erfaringer

AIF er etableret i 2011 i et samarbejde mellem Udenrigsministeriet og IFU – Investeringsfonden for udviklingslande. Formålet er at understøtte den økonomiske udvikling i Nordafrika og Mellemøsten samt lette dansk erhvervslivs adgang til de nye markeder i regionen.

Den Arabiske Investeringsfond administreres af IFU, der har mere end 40 års erfaring med at investere i udviklingslande og emerging markets sammen med danske virksomheder.

IFU har tidligere gennemført 31 investeringer i Nordafrika og Mellemøsten. Det er sket i samarbejde med virksomheder som FLSmidth, A. P. Møller-Mærsk, Aalborg Portland, Rezidor Hotels, Aller Aqua Group, Helnan Hotels og Orana.

Kontaktpersoner
Lisbeth Erlands

Lisbeth Erlands

Vice President, Europe & MENA
Tel.: +45 33 63 75 27
Mob.: +45 22 68 75 27
le@ifu.dk

Anders Paludan-Müller

Anders Paludan-Müller

Investment Director
Tel.: +45 33 63 75 22
Mob.: +45 22 68 75 22
apm@ifu.dk

Klaus Prebensen

Klaus Prebensen

Investment Director
Tel.: +45 33 63 75 03
Mob.: +45 22 68 75 03
kpr@ifu.dk