Uddannelse gør en forskel

I lande, hvor erhvervsuddannelser er meget få eller slet ikke eksisterer, er uddannelse via arbejdspladsen afgørende.

Ofte er det vanskeligt for udenlandske virksomheder at finde lokal arbejdskraft med de rigtige kvalifikationer. Derfor vil langt de fleste selskaber uddanne de ansatte, så de kan varetage de konkrete jobfunktioner.

Danske virksomheder uddanner lokalt ansatte

Mere end 95 procent af de selskaber, IFU har investeret i i 2014, forventer at gennemføre træningsforløb for de lokale medarbejder. Det kan ske i form af træning i det lokale selskab og ved at sende medarbejdere på uddannelsesophold i Danmark.  

Det betyder, at de lokalt ansatte får et generelt uddannelsesløft og forbedrer deres kvalifikationer. Dermed øges produktiviteten, og de ansatte får fremover nemmere ved at finde alternative job.

Mulighed for økonomisk støtte

IFU har mulighed for at give økonomisk støtte til uddannelsesforløb inden for bæredygtighed i de lokale selskaber. Det økonomiske tilskud til sådanne uddannelsesforløb gives via et såkaldt Danida Grant, hvor IFU råder over en samlet årlig ramme på 3 mio. kr. 

Flere af de selskaber, IFU investerer i, deltager derudover også i uddannelse af børn og voksne i lokalområdet. Det kan for eksempel være i form af økonomiske tilskud til en lokal grundskole, uddannelse i sundhed eller uddannelsesinitiativer for voksne.

Kontaktperson
Rune Nørgaard

Rune Nørgaard

Communication Director
Tel.: +45 33 63 75 60
Mob.: +45 22 68 75 60
rno@ifu.dk