Overførsel af teknologi

Når danske virksomheder investerer i udviklingslande, bidrager de til overførsel af teknologi, der øger konkurrenceevnen og de ansattes kvalifikationer.

En af de væsentlige effekter ved direkte udenlandske investeringer (FDI) er, at den udenlandske investor normalt introducerer ny teknologi enten i en eksisterende virksomhed eller i et nyt selskab. Det sker for eksempel, når Carlsberg overtager og moderniserer et bryggeri, eller FLSmidth bygger en moderne cementfabrik i et udviklingsland.

Der kan også ske en overførsel af ældre teknologi i form af brugt udstyr, der for eksempel stammer fra den udenlandske virksomhed. Sammenlignet med eksisterende teknologi i udviklingslandene kan ældre udstyr fra en dansk virksomhed dog sagtens være et fremskridt.

Danske virksomheder medbringer ny teknologi

Næsten 75 procent af de virksomheder, IFU investerer med, forventer at bruge "world class technology" i de selskaber, der etableres i udviklingslandene. 25 procent forventer at benytte "average well known technology".

Generelt medfører IFU’s investeringer således overførsel af ny teknologi til udviklingslandene, der kan medvirke til at øge produktiviteten og konkurrenceevnen samt øge de ansattes kvalifikationer.

Kontaktperson
Rune Nørgaard

Rune Nørgaard

Communication Director
Tel.: +45 33 63 75 60
Mob.: +45 22 68 75 60
rno@ifu.dk