Vestafrikansk MIM Cashew udvider produktionen

MIM Cashew er en familieejet virksomhed, der er vokset støt, siden den blev erhvervet i 2007. Virksomheden har i øjeblikket en produktionskapacitet på 5000 tons rå nødder årligt, men har planer om yderligere at udvide produktionen til nabolandene.

Afrika er verdens næststørste producent af cashewnødder, og en af producenterne er danskejede MIM Cashew, der ligger i Ghanas Brong-Ahafo region. Virksomheden driver en økologisk cashewnøds-plantage, som dækker næsten 2000 hektar land samt en fabrik til forarbejdning. Virksomhedens produkter er af høj kvalitet og eksporteres hovedsageligt til Europa og USA.

Engagerer 4000 landbrug

Nødderne bliver dels leveret fra virksomhedens egen plantage og dels fra 4000 landbrug i henholdsvis Ghana og Elfenbenskysten. Forarbejdning af cashewnødder er en meget arbejdskrævende proces, da det meste af arbejdet bliver udført i hånden. MIM Cashew beskæftiger således omkring 1000 mennesker på sin plantage i Brong-Ahafo og har samtidig en række lokale forarbejdningsanlæg i andre dele af regionen. Sidstnævnte er blevet etableret for at give kvinder, der repræsenterer 85 procent af de ansatte, mulighed for at koordinere deres arbejde i virksomheden med deres ansvar derhjemme.

Udvidelsetil nabolandene

I 2014 godkendte IFU supplerende finansiering til MIM Cashew, som skal anvendes til yderligere ekspansion af produktionen og som driftskapital. Planen er at etablere en ny 4000 m² fabrik, som vil gøre det muligt for virksomheden at fordoble sin forarbejdningskapacitet. Derudover vil virksomheden investere i nye maskiner og har planer om at åbne flere lokale forarbejdningsanlæg, herunder to i nabolandene Elfenbenskysten og Burkina Faso. Dette vil forbedre leverancen af nødder og øge produktiviteten.

Sikrer ungdomsuddannelse i lokalsamfundet

Udover at have høje bæredygtighedsstandarder for deres produktion, hvilket kræves for at sælge kvalitetsprodukter til Europa og USA, er MIM Cashew også involveret i arbejde, der gavner det Ghanesiske lokalsamfund. Virksomheden har for eksempel etableret MIM Technical Academy, som er et institut for unge fra 18 år, hvor de kan blive uddannet i erhvervsrettede og tekniske fag.

IFU spiller en vigtig rolle

IFU har været involveret i projektet med MIM Cashew siden 2013 og leverer rådgivning og risikovillig kapital til den yderligere udvidelse af virksomhedens produktionskapacitet.

- IFU er en vigtig partner med værdifuld lokalindsigt og stærke forretningskompetencer. Samtidig er de i stand til at levere risikovillig kapital, hvilket er meget vigtigt for at få vores virksomhed til at vokse yderligere, siger Lars Wallevik, administrerende direktør for MIM Cashew.

Kontaktperson
Nana Yaw Kwakye

Nana Yaw Kwakye

Senior Investment Manager
Tel.: +233 (0) 302 253 473/74
Mob.: +233 24 4322 699
nyk@ifu.dk