Orana høster frugterne af globaliseringen

Orana A/S er en dansk virksomhed, der producerer frugtkoncentrater til mejeri-, juice- og brødproducenter. Virksomheden blev etableret i 1984 og eksporterer i dag til mere end 40 lande. Den markante vækst i virksomheden er blandt andet sket via etablering i Vietnam.

Oprindeligt blev Orana etableret som en del af Rynkeby Foods A/S, men er i dag en selvstændig virksomhed, der producerer frugtkoncentrater til en række store danske og internationale producenter inden for fødevareindustrien som for eksempel Arla Foods, Carlsberg og Nestlé.

Fokus på vækstmarkeder

Orana eksporterer til mere end 40 lande og har stor fokus på de nye vækstmarkeder i Afrika, Mellemøsten og det sydøstlige Asien, hvor der blandt andet er etableret produktion i Vietnam, Malaysia, Indien og Egypten.

- Vi har løbende øget vores eksport til nye markeder. Men samtidig har vi for at styrke vores konkurrenceevne og øge vores markedsandel også etableret produktion på en række af de vigtigste markeder, siger Niels Østerberg, administrerende direktør i Orana.

Udvikling af frugtprodukter, der er målrettet de enkelte markeder og forbrugere, er afgørende for vores succes. Derfor har det også stor betydning, at vi har en nærhed til vores markeder og vores kunder. Niels Østerberg, administrerende direktør i Orana.

Skræddersyet til de enkelte markeder

Orana har udviklet en bred vifte af frugtkoncentrater til forskellige fødevareproducenter. Hovedparten af produkterne er skræddersyet til de enkelte markeder og de respektive forbrugers smag samt til de producenter, der skal anvende dem. Orana producerer også en række traditionelle koncentrater, der er beriget med for eksempel calcium, mineraler, fibre og vitaminer.

- Udvikling af frugtprodukter, der er målrettet de enkelte markeder og forbrugere, er afgørende for vores succes. Derfor har det også stor betydning, at vi har en nærhed til vores markeder og vores kunder, siger Niels Østerberg.

IFU har bidraget til etablering

IFU bidrog i 2002, da Orana etablerede sig i Vietnam, og har siden været med i virksomhedens investeringer i Indien og Egypten. Her har IFU både leveret rådgivningen og bidraget med finansiering i form af lån og aktiekapital. Samtidig har IFU deltaget i selskabernes bestyrelse. 

- IFU har ydet et stor og positivt bidrag til vores vækststrategi og har været en vigtig brik i vores succes på de nye markeder, siger Niels Østerberg.

Dansk partner
Periode
Land og region
IFU's aktiedeltagelse -
IFU's lån -
Forventet samlet investering -
Direkte lokal beskæftigelse
Kontaktperson
Anders Paludan-Müller

Anders Paludan-Müller

Investment Director
Tel.: +45 33 63 75 22
Mob.: +45 22 68 75 22
apm@ifu.dk

Flere cases