Bioethanol i Kina

Et øget fokus på grønne løsninger i Kina og en målsætning om at opføre 500 bioethanol fabrikker frem mod 2020 har fået DONG Energy til at udforske markedspotentialet for selskabets anden generations bioethanol i Kina.

I samarbejde med Klimainvesteringsfonden har DONG Energy etableret et selskab, der skal markedsføre den bio-baserede Inbicon-teknologi i Kina, deltage i etableringen af bioethanolanlæg og yde service.

Inbicon-teknologien, der er udviklet i Danmark, er baseret på at tranformere strå og stilke fra bl.a. korn og sukkerrør til bioethanol, der f.eks. kan anvendes som brændstof til biler. For at udnytte teknologien har DONG Energy brug for adgang til råmaterialer og investorer, der er interesseret i at finansiere etableringen af bioethanolanlæg.

”Klimainvesteringsfonden skal fungere som rådgiver og medejer af vores kontor i Beijing, som skal markedsføre Inbicon-teknologien,” siger Henrik Maimann, Vice President i DONG Energy.

De enkelte anlæg skal etableres i joint venture med kinesiske investorer, der har erhvervet en Inbicon-licens. Klimainvesteringsfonden vil fra sag til sag beslutte, hvorvidt der skal investeres i anlæggene. DONG Energy har tilkendegivet, at virksomheden vil investere licensindtægter i de første anlæg for derigennem at bidrage til en hurtigere udrulning af bioethanolanlæg i Kina.

Klimainvesteringsfonden, som administreres af IFU, deltager i investeringen med DKK 12,3 mio. i aktiekapital.

Dansk partner
Periode
Land og region
IFU's aktiedeltagelse -
IFU's lån -
Forventet samlet investering -
Direkte lokal beskæftigelse
Kontaktperson
Anders Nellemose

Anders Nellemose

Investment Director
Tel.: +45 33 63 75 41
Mob.: +45 22 68 75 41
ans@ifu.dk