Aller Aquas fiskefoderfabrik i top tre i Egypten

Med udvidelsen af den egyptiske fiskefoderfabrik i 2014 har virksomheden Aller Aqua Egypt sikret sig en plads blandt de største producenter af kvalitetsfiskefoder i Egypten med en produktion på op til 50.000 tons årligt.

Aller Aqua Group, der producerer og sælger fiskefoder globalt, købte i 2011 sammen med IFU en del af en fiskefoderfabrik i Egypten. Den egyptiske virksomhed har fået navnet Aller Aqua Egypt og er etableret som et joint venture, hvor Aller Aqua Group har 40 procent af aktierne, IFU 20 procent, og den egyptiske partner har resten.

Det gode partnerskab skaber resultater

Siden 2011 er det gået støt fremad for Aller Aqua Egypt og i 2014 gennemført virksomheden en udvidelse af fabrikken og øgede dermed kapaciteten til 50.000 tons årligt.

Aller Aqua Egypt er nu en etableret spiller på det egyptiske marked for kvalitetsfiskefoder. Virksomheden får jævnlig professionel og teknisk rådgivning fra Aller Aqua Danmark og det er sammen med en dygtig lokal virksomhedsledelse og et godt samarbejde med den lokale partner drivkraften bag virksomhedens udvikling og positive resultater.

- Siden Aller Aqua Group og IFU gik ind i virksomheden som investorer, har situationen i Egypten været tilspidset med en generel politisk og økonomisk uro. Ikke desto mindre har virksomheden formået at vokse sig større og kapre en større del af markedet for kvalitetsfiskefoder. Vi ser desuden fortsat et stort markedspotentiale for landet”, siger Hans Erik Bylling, CEO i Aller Aqua Group.

Gode fremtidsudsigter på markedet for fiskefoder

Egyptens 85 millioner store befolkning spiser generelt meget fisk, og efterspørgslen på fiskefoder er derfor også stigende. Egypten er verdens andenstørste producent af den opdrættede Tilapia fisk, og med en årlig produktion på omkring 600.000 tons er der behov for tæt på én million tons fiskefoder.  

Størstedelen af markedet for fiskefoder i Egypten er dog på nuværende tidspunkt dækket af fiskefoder af en dårlig kvalitet. Aller Aqua Egypt ønsker derfor at overbevise fiskeopdrætterne om at udskifte deres nuværende opkøb af fiskefoder med den dyrere kvalitetsfiskefoder, som virksomheden tilbyder.
Dansk partner
Periode
Land og region
IFU's aktiedeltagelse -
IFU's lån -
Forventet samlet investering -
Direkte lokal beskæftigelse
Kontaktperson
Anders Paludan-Müller

Anders Paludan-Müller

Investment Director
Tel.: +45 33 63 75 22
Mob.: +45 22 68 75 22
apm@ifu.dk